Spidskålssalat er frisk, sprød og farverig. Og hvis du kan få fat i nogle sprøde, syrlige æbler er det helt perfekt. Jeg er vild med farverne og konsistensen i denne salat.
Spidskål kan bruges på vildt mange måder, idag har jeg lavet en salat med æbler og bladselleri. Simpel, fuld af smag og god som tilbehør til f.eks. karryretter og lasagne. Lav bare en stor portion med det samme, så er der også fyld til pitabrød eller sandwich med kyllingebryst i morgen. Du kan også vælge at spise salaten som en selvstændig ret, server den med hummus og et godt brød.
Opskrift på spidskålssalat
1/2 spidskål
1 syrligt æble
1 stilk bladselleri
Saft af 1/2 citron
1 spsk olivenolie
Start med at rense og skylle grøntsagerne.
Snit kål og bladselleri fint
Skær æblet i små stykker, du behøver ikke at skrælle det.
Bland grøntsagerne og æbleternene med citronsaft og olivenolie.
Lad salaten trække mens du laver resten af maden.
Tips!
Hvis du har en rest knoldselleri i grøntsagsskuffen, kan den rives og kommes i salaten, det giver en sød og rund smag. Du kan også drysse salaten med hakkede salte mandler eller vende tern af en god blåskimmelost i salaten.
3 Replies to “Spidskålssalat med æbler og bladselleri”