Denne hummus har fulgt mig, siden jeg som helt nyuddannet, arbejdede som kok på Café Konjak. Opskriften har udviklet sig undervejs og den er stadig i evig forandring. Men denne er den sidst tilberedte.

Opskrift på hummus
500 g kogte kikærter (husk at sætte de rå kikærter i blød natten over eller brug dem på dåse)
saft af 1 citron
1 spsk. tahin (sesampasta)
2 spsk Dukkah
1 fed hvidløg
1 dl. yoghurt naturel
1 spsk. olivenolie
salt
Alle ingredienser blendes og opbevares på køl til hummusen skal bruges.

Hummus er fantastisk til at dippe friske grøntsager i. Prøv med gulerødder i stave, blomkålsbuketter, agurkestave, sukkerærter, fennikel i stave og peberfrugter. Det ser flot ud, er sundt og smager fantastisk. Du kan også bruge den i pitabrød eller som smørelse i en sandwich.
TIP!
Sæt hele posen eller 2 poser med kikærter i blød (natten over), når de er kogt (ca. 1 time) kan de fryses i mindre portioner, afmål f.eks 500 g kogte kikærter pr. frysepose, så passer det lige til opskriften på hummus. Det er selvfølgelig nemmere at bruge kikærter fra dåse, men hvis du laver en stor portion ad gangen er det både billigere og mindst lige så nemt.
4 Replies to “Hummus med yoghurt og dukkah”