Grissini med parmesan

Jeg får tit en sms eller en besked på messenger, hvor venner, kollegaer og familie spørger om en opskrift. Det er dejligt og nogengange får det også mig selv til at afprøve nye ting. I weekenden da jeg fik et spørgsmål om grissini med parmesan, satte det tankerne i gang og jeg har afprøvet lidt forskelligt. Opskriften er nem at gå til og jeg syntes resultatet blev ret godt. Prøv selv!

Grissini

Opskrift ca. 40 stk
10 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk groft salt

2 spsk olivenolie

150 g fuldkorns hvedemel (Durum, ølands e.lign)

250 g hvedemel

75 g parmesan revet

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt salt og olivenolie
  • Bland mel og ost og tilsæt det.
  • Ælt dejen grundigt
  • Lad hæve tildækket i ca. 1 time
  • Del dejen i 4 stykker og rul til tykke pølser
  • Del hver pølse i ca 10 stykker og tril dem til lange tynde stænger.
  • Lad dem efterhæve på bagepladen i ca. 30 min
  • Bag ved 175 grader i 15-20 min, til de er gyldne og sprøde, test om de er blevet godt sprøde og ellers giv dem lidt længere tid.

Tips! Serveres til en drink eller til tomatsuppe. Dyp dem i Hummus eller Ramsløgspesto eler noget helt tredie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *