Tomatsuppe med brødcroutoner

Tomatsuppe er en ægte klassiker som dog findes i et utal af variationer. Her er den variant, som jeg har lavet til aftensmad i dag. Ikke så meget hokus pokus. Ingredienserne har de fleste i køkkenskabene. Du kan erstatte gulerødder med en anden grøntsag, hvis du har en rest liggende (fennikel, selleri, bladselleri, squash, stænglen fra en broccoli)

Tomatsuppe
Tomatsuppe

Opskrift på tomatsuppe

1 løg

200 g gulerødder

100 g Friske tomater (kan udelades, men det er en smart måde at få brugt lidt gamle runkne tomater)

500 g flåede tomater

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico (anden vineddike kan bruges)

1/2 bouillon terning (grøntsags)

2-3 dl vand

1 tsk sukker

  • Skær løg og gulerødder i grove stykker
  • Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne.
  • Tilsæt tomater og balsamico og steg ved høj varme under omrøring til væsken er væk
  • Tilsidst tilsættes flåede tomater, hvidløg, bouillon og vand
  • Suppen koger ved lav varme under låg, til grøntsagerne er møre (ca. 15 min. )
  • Blend suppen og lad den komme i kog.
  • Smag til med salt og sukker
  • Server straks med lune brødcroutoner og pesto (hjemmelavet Ramsløgspesto)

Brødcroutoner laves af daggammelt brød skåret i grove tern som vendes i olie eller pesto. Bages derefter i ovn ca. 15 min ved 200 grader eller ristes på en pande til de er gyldne og sprøde.

Tips!
Når suppen er blendet kan den tilsættes små pastaer, som koges med de sidste minutter (se hvor længe på emballagen). Gem halvdelen af vandet og hæld det koldt i inden du blender. Så undgår du at skolde dig.

Én kommentar til “Tomatsuppe med brødcroutoner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *