Gulvskrubbekage eller populært kaldet Drømmekage

Gulvskrubbekage bedre kendt som drømmekage. Jeg aner simpelthen ikke, hvorfor den hos os er kommet til at hedde Gulvskrubbekage. Men jeg kan se i min Kinabog fra 80’erne, at jeg ovenikøbet har lavet en fin illustration af en gulvskrubbe. Det er faktisk også først i slut 90’erne at drømmekagen for alvor gør sit indtog, og kommer på de flestes kage repetoire. Måske har de i Brovst været mere begejstrede for drømme end rengøring. Uanset hvad man kalder kagen, er den en sikker vinder. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kan lide en ægte snasket gulvskrubbekage, og da slet ikke dem der kalder den for drømmekage.

Drømmekage
Gulvskrubbekage – drømmekage

Opskrift på gulvskrubbekage – drømmekage

 

Gulvskrubbekage
Original opskrift

Jeg synes min skrift fra jeg var cirka 11-12 år er så fin og tydelig, at opskriften skal have lov til at stå som den er. Men jeg kan se, at jeg dengang har glemt at skrive om fyldet. Så opskrift på fyldet kommer her. Alle ingredienser til fyldet varmes op i en gryde under omrøring, indtil smørret er smeltet og sukkermassen har en ensartet konsistens.

Mængden passer til en stor bradepande. For en sikkerheds skyld så tjek om kagen er gennembagt inden du tager den ud og kommer fyld på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.