Pesto genovese – pasta med pesto

Sidste år var jeg heldig at få en kæmpe stor pose friskhøstet basilikum, da jeg var til høstmarked på Krogerup i Nordsjælland. Jeg skyndte mig at lave en stor portion pesto. Jeg kom den på skoldede glas og dækkede overfladen med olivenolie. Dejligt for så var der altid et glas i køleskabet når jeg skulle servere et hurtigt aftensmåltid. Der er ikke noget bedre end en helt simpel pasta med pesto og det smager bare helt fantastisk når der bruges friske råvarer til pestoen. Genovese er den klassiske pesto som italienerne bruger i deres pasta, typisk vælger de tagliatelle eller fettuccine til pestoen, da overfladen på disse typer pasta optager pestoen på den helt rigtige måde. Husk at hvis du skal opnå det perfekte resultat, så skal pestoen røres i pastaen med det samme du har hældt vandet fra.

Basilikum pesto genovese
Basilikum

Opskrift på pesto genovese

1 stort bundt basilikum

25 g Pinjekerner (Du kan også bruge mandler)

25 g Parmesanost

½ fed hvidløg

1 knsp salt

1 tsk hvidvinseddike eller 2 tsk citronsaft

½-1 dl Olivenolie eller til pestoen har den ønskede konsistens

  • Pinjekerner og parmesanost males fint i en blender
  • Tilsæt hvidløg og basilikum og blend.
  • Hæld olivenolien langsom i til pestoen har den rette konsistens
  • Smag til med salt og hvidvinseddike

Tips!

Kom en skefuld pesto i en portion tomatsuppe eller minestronesuppe. Eller lav en hvid pizza, hvor dejen smøres med pesto, drysses med revet ost eller frisk mozzarella, øverst fordeles kogte kartofler i skiver. Bages ligesom en traditionel pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.