Grøntsagsgryde med chili – vegetarisk – vegansk

Chiligryde uden kød går virkelig i tråd med tidens trend om at spise mindre kød. Jeg er ikke fan af erstatningsprodukter fremstillet så de smager af kød. Men jeg er stor fan af grøntsagsretter der smager af det de er og er sprængfyldt med vitaminer og naturlige proteiner. Denne grøntsagsgryde med chili kan varieres alt efter hvilke grøntsager der er i sæson. Om sommeren kan den serveres med majssalat eller tomatsalsa. Det gør retten mindre tung og mere sommerlig.

Chiligryde med grøntsager

Opskrift på grøntsagsgryde med chili til 4 personer

1 Løg

2 Pastinak

2 Gulerødder

1 fed Hvidløg

2 stængler Bladselleri

150 g tørrede kidneybønner eller 1 dåse Kidneybønner

1 Bouillonterning (grøntsags)

½ tsk. stødt Ingefær

½ tsk. Chiliflager (alt efter hvor stærk du ønsker chiligryden)

½ tsk. Røget paprika

1 tsk. Spidskommen

2 tsk. Citronskal

1 ds hakkede flåede tomater

2 spsk. Æblecidereddike

½ dl Æblejuice

½ l vand

25 g Mørk chokolade

Ris

Creme fraiche

Frisk koriander

  • Start med at rengøre alle grøntsagerne.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller i et rent viskestykke
  • Skær grøntsagerne i grove tern
  • Kom lidt olie i en gryde og når den er varm tilsætter du grøntsagerne, lad dem svitse et par minutter mens du rører rundt.
  • Nå grøntsagerne har taget let farve, tilsætter du alle krydderierne og vender godt rundt.
  • Tilsæt så æblecidereddike og æblejuice. Lad det koge helt ind
  • Tilsæt vand, tomater og halvdelen af kidneybønnerne (incl kogevand eller væsken fra dåsen)
  • Lad det hele simre under lå ved svag varme i ca. 30-40 minutter.
  • Imens blendes de resterende bønner med væsken, den blendede bønnemasse tilsættes de sidste 10 minutter af kogetiden sammen med den mørke chokolade.
  • Smag chiligryden til og server rygende varm med friskkogte ris, creme fraiche og friskhakket koriander.

Tips!

Prøv at røre cremefraichen med frisk mynte og koriander og friskhakket chili og server det til retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.