Majskolber – Sensommer salat med friske majs

Noget af det bedste ved sensommeren er de friske danske majskolber. Søde, sprøde og saftige. De kan tilberedes og kommes i en salat som denne. Eller mere traditionelt spises glohede med masser af smør og salt. Nogen gange får jeg hyggeligt besøg i mit vuggestuekøkken, i går kom min tidligere leder forbi og i sin taske havde hun hjemmelavet løvstikkesalt, det skal vi prøve hjemme hos os, sammen med majskolberne.

Salat med friske majskolber
Sensommersalat

Opskrift på sensommersalat med majskolber

2 friske Majskolber

250 g Blommetomater eller andre søde tomater

1 bdt Frisk koriander

1 Blomkålshoved

Salt

Citronsaft af 1 citron

Chiliflager

  • Fjern blade og tråde fra majskolberne og skyl dem godt.
  • Kog majskolberne i 10 min og lad dem trække i vandet i 5 minutter.
  • Vask blomkålen grundigt og del den i små buketter.
  • Skær skyllede tomater i halve.
  • Skær majskernerne af kolberne, gerne så de sidder sammen i stykker.
  • Fordel blomkål, tomater og majs i et stort fad eller en stor skål.
  • Dryp med citronsaft, drys med salt og pynt med frisk koriander og chiliflager.

Tips! Salaten kan tilberedes i god tid og stå på køkkenbordet tildækket til den skal spises. Server den til kylling eller til mexicanske pandekager eller til Mexicansk chili gryde

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *