Kvædechutney med fennikelfrø

Så er det igen tid til kvæder. Denne aromatiske frugt har været almindelig siden oldtiden, i mange år har kvæden været glemt, men nu er den ved at få sin rennæssance og er kommet tilbage på de danske køkkenborde.  Kvæden er ikke god at spise rå, slet ikke når den er groet og modnet i det kolde nord, så find syltegrejet frem og tilbered en dejlig krydret kvædechutney. Kvædechutney er fabelagtig til hårde salte oste eller som tilbehør til Indisk karryret

Kvædechutney
Kvæder

Opskrift på kvædechutney

125 g løg i tern

550 g kvæder

100 g brun farin

1 dl hvidvinseddike

2 dl vand

1 spsk fennikelfrø

  • Skræl kvæderne, gem kerner og kernehus til senere.
  • Hak løget fint.
  • Kom alle ingredienser i en gryde og bring blandingen langsomt i kog
  • Kvædechutneyen koges ved svag varme i ca. 45 min.
  • Imens chutneyen koger tager du  kernerne ud af kernehusene og lægger dem i blød i en skål med 1 dl vand.
  • Efter de 45 min sigtes kernerne og det nu geleagtige vand gennem en sigte ned i chutneyen, som derefter koges yderligere 5 min.
  • Husk at røre i chutneyen undervejs.
  • Smag evt. til med mere fennikel og giv chutneyen et par minutter til.
  • Kom chutneyen på skoldede, atamonskyllede glas.

Tips!

Chutneyen har godt af at trække et par dage inden du bruger af den og den bliver kun bedre med tiden, så lav endelig en stor portion. Find nogle fine glas og sæt en sød etiket på, så har du den perfekte værtindegave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.