Bulgursalat med mynte er dejligt tilbehør til gryderetter med kylling, som en ret på buffeten eller som grøn aftens mad serveret med hummus. I disse “grønne” tider, er det vigtigt at sørge for, at få proteiner på andre måder end fra kødet, hvis man overvejende spiser plantebaseret kost. Så giv den endelig gas med kikærter og bønner. Det er ikke en synd at vælge de tilberedte fra supermarkedet på dåse eller i papkarton, de er af udmærket kvalitet og det er selvfølgelig nemmere end at skulle sætte de tørrede kikærter eller bønner i blød natten over og derefter koge dem. Men det er selvfølgelig også dyrere at købe dem færdigt tilberedte. Så hvis du går i gang med at udbløde og koge, så køb gerne et kilo eller to nu du er i gang, for når de først er kogt, kan du fordele dem i portioner og lægge dem i fryseren, så er det nemt lige at tø en pose op til salaten, suppen eller gryderetten.

Opskrift på bulgursalat med mynte
2 dl bulgur
3,5 dl kogende vand
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
½ bdt bredbladet persille
2 stilke mynte
½ agurk
saft af 1 citron
Stegte kikærter
300 g kogte kikærter
1 spsk olivenolie
1 spsk spidskommen
3 spsk soya
- Start med at tilberede bulguren. Hæld bulgur, salt og olivenolie i en gryde og hæld kogende vand over. Kom låg på og lad det stå at trække mens resten tilberedes.
- Dræn de kogte kikærter så de ikke er våde.
- Varm olien på en pande og steg kikærterne ved høj varme. Når de er let brune tilsættes spidskommen og kikærterne steges af med soya. Lad dem stege videre et minuts tid, mens du ryster panden.
- Skær agurken i små tern og hak krydderurterne fint.
- Tjek at bulguren er mør og har opsuget alt vandet.
- Vend citronsaft i bulguren
- Tilsæt agurk og krydderurter
- Lige inden servering vendes de soyastegte kikærter i bulguren
Tips!
De soyastegte kikærter er gode som snacks til en drink før maden