Ramsløgspesto 

Afsted i skoven efter friske ramsløg. De er der lige nu og der er masser af dem. Min kollega havde brugt den sidste dag af sin påskeferie på at samle ramsløg til mig. Så jeg brugte tirsdag formiddag på at lave den skønneste ramsløgspesto til vuggestue børnene.

Ramsløgspesto

Opskrift

250 g friske ramsløg

100 g hasselnødder (eller andre nødder)

5 g salt

1 dl rapsolie

Saft af 1/2 citron

 • Skyl ramsløgene grundigt og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Sorter blomsterknopperne fra og sæt dem i en lille vase.
 • Blend alle ingredienserne og hæld pesten på skoldede glas
 • Inden du sætter låg på så fyld den sidste centimeter af glasset med olie. Det forlænger holdbarheden.

Tips! Server pestoen til små nye kartofler, smør den på ristet brød eller server den som dip til fisk eller kylling. Eller bland den i cremefraiche og du har en dejlig kold sauce som passer godt til det meste.

4 kommentarer til “Ramsløgspesto ”

 1. Kære Ane. Hvor længe kan pestoen holde i køleskab. Har aldrig rigtig fundet ud af det. Jeg bor på Vejrhøj, hvor skove, haver og grøftekanter er fulde af ramsløg.
  Knus kitter

  1. Hej Kitter
   Hvis du sørger for at alt pestoen er dækket med olie og der ikke sidder rester i låget eller på siderne langs kanten, vil jeg mene den kan holde en månedstid. Alternativt kan du fryse pestoen, så forlænges holdbarheden med måneder. Men hver opmærksom på mugpletter hvis du opbevarer den i køleskabet.
   Kærlig hilsen Ane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *