Jambalaya med rejer eller chorizo

Man skal ikke have mange ingredienser i huset for at lave jambalaya, som er en ret der stammer fra Mellemamerika. Derfor er den også rigtig god, hvis man kommer sent hjem en hverdagsaften eller man tager afsted til et koldt sommerhus i påsken og huset har været lukket for vinteren. Så trænger alle til noget at varme sig på. Man kan jo hver især tilsætte ekstra chili eller Cayennepeber efter egen smag

Jambalaya
Jambalaya

Opskrift på jambalaya 4. pers
1 stængel bladselleri
2 gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk paprika (tjek lige hvor stærk den er:-))
1 spsk hvidvinseddike
1 ds flåede tomater
2 dl ris
2-4 dl vand (start med 2 og tilsæt efterhånden mere hvis jambalayen ser for tør ud)
1 terning grøntsags bouillon
1 spsk brun farin

  • Snit grøntsagerne i fine tern og svits dem i lidt olivenolie sammen med paprika.
  • Når løgene er blanke tilsættes risen lad det riste med et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidvinseddike og lad det simre helt ind i risen.
  • Tilsæt derefter flåede tomater bouillon og vand.
  • Lad retten koge ved laveste blus og under jævnlig omrøring i ca 25 min
    Smag til med brun farin og salt

Tips!

Retten kan tilsættes chorizo i skiver og eller rejer. Dette gøres 5 min inden retten skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *