Opskriften på dette rosmarinbrød er en af dem jeg oftest er blevet spurgt om. I starten slyngede jeg bare nogen mål ud på slump, men efterhånden har jeg fået skrevet en rigtig opskrift ned, som jeg i flere år har haft liggende i mine noter, så jeg hurtigt har kunnet sende den til venner og bekendte. Brødet er perfekt til på en stor buffet, da der er meget mad i et brød. Og skulle der blive en rest tilbage, så brug den til at lave Bruschetta
Opskrift på rosmarinbrød
8 dl koldt vand
25 g gær
3 dl havregryn
1 spsk salt
ca. 400-500 g mel
- Gæren røres ud i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes. Tilsæt mel efterhånden, indtil dejen er fast, men stadig fugtig.
- Hældes direkte ud på bagepapir til et stort rundt brød. Pynt med rosmarin kviste og flagesalt.
- Brødet skal hæve i minimum 1 time
- Bages ved 225 grader i ca. 30 min.
Tip!
Dejen til rosmarinbrød kan også forberedes i god tid og hæve i en frysepose eller i en tildækket skål i køleskabet gerne natten over eller minimum 4 timer, herefter fortsættes fra punkt 2.
Brødet smager dejligt som det er, bare dyppet i lidt god olivenolie og flagesalt, præcis ligesom de gør det i Italien. Så uanset vejret eller tidspunktet på året, så får du lov at drømme dig sydpå.
One Reply to “Rosmarinbrød – min mest efterspurgte opskrift”