Rosmarinbrød – min mest efterspurgte opskrift

Opskriften på dette rosmarinbrød er en af dem jeg oftest er blevet spurgt om. I starten slyngede jeg bare nogen mål ud på slump, men efterhånden har jeg fået skrevet en rigtig opskrift ned, som jeg i flere år har haft liggende i mine noter, så  jeg hurtigt har kunnet sende den til venner og bekendte. Brødet er perfekt til på en stor buffet, da der er meget mad i et brød. Og skulle der blive en rest tilbage, så brug den til at lave Bruschetta

Rosmarinbrød
Rosmarinbrød

Opskrift på rosmarinbrød

8 dl koldt vand

25 g gær

3 dl havregryn

1 spsk salt

ca. 400-500 g mel

  1. Gæren røres ud i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes. Tilsæt mel efterhånden, indtil dejen er fast, men stadig fugtig.
  2. Hældes direkte ud på bagepapir til et stort rundt brød. Pynt med rosmarin kviste og flagesalt.
  3. Brødet skal hæve i minimum 1 time
  4. Bages ved 225 grader i ca. 30 min.

Tip!

Dejen til rosmarinbrød kan også forberedes i god tid og hæve i en frysepose eller i en tildækket skål i køleskabet gerne natten over eller minimum 4 timer, herefter fortsættes fra punkt 2.

Brødet smager dejligt som det er, bare dyppet i lidt god olivenolie og flagesalt, præcis ligesom de gør det i Italien. Så uanset vejret eller tidspunktet på året, så får du lov at drømme dig sydpå.

Én kommentar til “Rosmarinbrød – min mest efterspurgte opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *