Kålsalat til sommerens udendørs måltider

Fødselsdag, mange gæster, et lille sommerhuskøkken og et lillebitte køleskab. Den kombination kræver planlægning og sætter de kreative ideer igang. Så da menuen skulle planlægges var kravet; én mættende, smuk og velsmagende salat, som skulle kunne fungere til grillet kød og bagekartofler. Flere af gæsterne ønskede salaten på bloggen, Værsgo’ sommerens kålsalat.

kålsalat
Sommer kålsalat

Opskrift på sommerens kålsalat

1/2 blomkål

1/2 rødt spidskål

2 gulerødder

20 blade frisk mynte

Saft af 1 citron

1 spsk balsamico, solbær eller kirsebær eddike.

4 spsk olivenolie

2 spsk  dukkah (kan udelades)

Salt

Peber

50 g cashewnødder (gerne Irmas chili cashewnødder)

  • Snit spidskålen fint.
  • Skyl og skær blomkålen i tynde skiver.
  • Skræl og riv gulerødderne groft.
  • Hak myntebladene fint.
  • Bland det hele godt sammen med citronsaft,  eddike, olivenolie, salt og groftkværnet peber.
  • Lad salaten trække i mindst 30 min.
  • Drys med cashewnødder lige inden servering.

Tips! Prøv at rive et halvt æble i salaten, det giver en ekstra frisk smag. Erstat evtuelt mynten med frisk koriander. Prøv også at servere salaten i pitabrød med hummus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *