Dukkah krydderiblanding

Dukkah må have sin helt egen opskrift, jeg bruger den tit og i mange forskellige sammenhænge. Min blanding af krydderier er lidt forskellig fra gang til gang, for jeg tager bare lidt af hvert, dog mindst chili. Men ingredienserne er altid de samme 5.

Dukkah bruger jeg som smagsgiver i f.eks. hummus, soyamarinerede  gulerødder og thailandsk salat. Eller som drys på salater og supper.

Dukkah krydderiblanding
Dukkah

Opskrift på dukkah

Sesamfrø

Jomfru i det grønne (sælges også under navnet Nigella)

Chiliflager

Korianderfrø

Groft salt

Alle ingredienserne (minus saltet) ristes på en varm pande, indtil krydderierne begynder at dufte og tage lidt farve. Blandingen tages af varmen og køler helt af. Blandingen stødes i en morter sammen med saltet.

 

Tips!

Når krydderiblandingen er ristet, kan den opbevares i et tætsluttende glas, inden den stødes. Så du kan sagtens lave en stor portion nu, hvor du er i gang og så støde det du har brug for efterhånen. Når krydderierne er stødt mister de efter et par dage den intense duft og smag.

Prøv at riste et stykke rugbrød, til det bliver sprødt, læg så skiver af avocado på rugbrødet, dryp med citronsaft og kom et stort drys dukkah over. Sundt, nemt, velsmagende og appetitligt.

9 kommentarer til “Dukkah krydderiblanding”

  1. Pingback: Hummus – madvAne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *