Couscous med bagte gulerødder og rødløg

Nu nærmer påsken sig og heldigvis er der stadig traditioner forbundet med højtiderne. Mange familier samles i påskedagene til påskefrokost og tit står der lam på menuen. Couscous er det helt perfekte tilbehør til lam, så hvis familien tør kaste sig ud i noget nyt, så skulle i prøve at lave denne couscous. Du kan sagtens lave den i forvejen, så skal du kun koncentrerer dig om gæster, lammesteg og påskeæg.

Couscous
Couscous med bagte gulerødder

Opskrift på couscous med bagte gulerødder og rødløg 4 personer

1 dl couscous

2 dl kogende vand

1/4 tsk gurkemeje

1 kardemommekapsel

1 stang kanel

1 spsk sesamolie

1 spsk granatæbleeddike (brug evt. en anden eddike)

200 g gulerødder

1 rødløg

2 spsk dukkah

1 spsk rapsolie

100 g tørrede abrikoser

½ bdt frisk mynte

  • Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Rens rødløget og skær det i fine tern. Bland gulerødder og løg med rapsolie og dukkah.
  • Fordel blandingen på en bageplade og bag den midt i ovnene ved 200 grader i ca. 20 min, indtil gulerødderne er møre og rødløgene let brankede.
  • Imens tilberedes couscous’en. Kom det kogende vand op i en skål og opløs stødt gurkemeje i. Tilsæt kanel, kardemomme og couscous. Rør rundt og lad det hvile en halv time.
  • Fisk kardemommekapslen og kanelstangen op.
  • Imens couscous’en røres i med en gaffel tilsættes granatæbleeddike og sesamoile.
  • Lad grøntsagerne afkøle let, inden de blandes i couscous’en, sammen med de tørrede hakkede abrikoser og den  friske mynte
  • Server couscousen som en af retterne på en buffet, som tilbehør til lammekølle eller som tilbehør til nordafrikansk grøntsagsgryde

Tips!

Couscousen kan forberedes dagen før og trække i køleskabet. Det bliver smagen kun endnu bedre af. Du kan sagtens lade kardemommekapslerne og kanelstagen bliver i couscousen, mens det trækker natten over, bare du husker at fjerne dem inden servering. Det er ikke så rart at bide i en kardemommekapsel. Lav en dejlig kold dressing til f.eks. Sommerdressing med salte agurker og mynte

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *