Grøntsagslasagne med fennikelfrø

De fleste jeg kender kan godt lide en god lasagne. Denne udgave har masser af smag og er til en af de kødfrie dage. Jeg er ikke sikker på at Garfield ville være helt tilfreds med en Grøntsagslasagne, men jeg er sikker på at den vil  falde i god smag hos de fleste andre. Prøv at skifte halvdelen af gulerødderne ud med jordskokker, det giver en helt anden smagsoplevelse. Det er ofte de små ændringer der gør en stor forskel.

Grøntsagslasagne
Grøntsagslasagne

Opskrift på grøntsagslasagne 4 pers.

2 spsk olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

½ bdt bladselleri

500 g gulerødder eller andre rodfrugter (pastinak, persillerod,jordskok)

100 g linser (du kan bruge både grønne og røde)

2 spsk hvidvinseddike

½ dl æblejuice

1 ds. flåede tomater

1 tsk fennikelfrø

2 dl mælk

250 g tørrede lasagneplader

100 g revet ost

  • Løget hakkes fint, bladselleri og gulerødder renses/skrælles og hakkes groft. Hvidløget skæres i helt tynde skiver eller hakkes fint.
  • Olien varmes i en gryde og løget svitses heri
  • Bladselleri, gulerødder, fennikelfrø og hvidløg tilsættes og svitses sammen med løgene.
  • Når det har taget lidt farve, tilsættes hvidvinseddike og æblejuice. Når eddiken og juicen er reduceret væk, tilsættes bouillon, linser og flåede tomater.
  • Lad saucen koge til grøntsager og linser er møre, cirka 20-25 min.
  • Tilsæt mælk og sluk for saucen.
  • Læg grøntsagssauce og lasagneplader lagvist i et smurt ildfast fad. Start og slut med sauce.
  • Fordel den revne ost over og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

    Tips!

Hvis du vil have grøntsagssaucen mere jævn og ensartet, kan du blende den inden den fordeles i fadet med lasagnepladerne. Hvis du vælge at blende saucen, kan du skære løg og grøntsager i store grove stykker, da de jo alligevel findeles af stavblenderen.

 

Én kommentar til “Grøntsagslasagne med fennikelfrø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *