Rød spidskålssalat med pære og blå birkes

Så har foråret for alvor ramt os danskere. Vi myldrer ud i parker, uden overtøj på og nyder at solen endelig skinner ned på os. Det er dejligt. I køkkenet titter solen også frem, i form af friske, sprøde råvarer, som jeg har savnet, næsten lige så meget, som solen og dens varme stråler. I dag måtte jeg bare have de flotteste røde spidskål, de struttede af sundhed. Det blev til denne friske og farverige spidskålssalat. Spis den til lasagnen, til den grillede kylling eller hvad du nu skal have til aftensmad.

Rød spiskålssalat med pære og blå birkes
Rød spidskålssalat

Opskrift på Rød spidskålssalat 4 pers

1 rødt spidskål

1 grøn pære

½ citron (saften)

2-3 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike

2 spsk blå birkes

10 blade grapefrugtmynte eller en anden frisk krydderurt.

  • Snit rødkålen fint og bland den med citronsaft, æbleeddike og olivenolie
  • Lad kålen trække 20 min
  • Imens skæres pæren i tern
  • Når spidskålen har trukket blandes de blå birkes og pæretern i.
  • Hæld salaten på et flot fad og drys med hakket frisk grapefrugtmynte eller en anden frisk krydderurt.

Tips!

Jeg fandt frisk  grapefrugtmynte i en urtepotte i  Irma, den holder sig utrolig flot i vindueskarmen i køkkenet. Når jeg bruger af den tager jeg topskuddet, hvilket får planten til at skyde fra siderne. Grapefrugtmynte kan bruges i både salte og søde retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *