Tiramisu – som Mamma i Italien laver den

En helt klassisk tiramisu er noget af det bedste der findes. Kombinationen af kaffe og chokolade. Da jeg som 16 årig tog til Italien som au-pair var det den første dessert jeg smagte. 10 dage efter jeg ankom blev jeg 17 år og på samme dag var det min italienske mors navnedag (Anna)  Så både hun og jeg blev fejret med asti og tiramisu. Dengang var der ikke ret mange i Danmark, der vidste hvad mascapone, espresso, ricotta, rucola, pesto osv var. Så det var alt sammen meget nyt og spændende for en madnørd som mig. Mamma Anna lavede sin tiramisu uden alkohol og det kan jeg helt klart også bedst lide, men du kan sagtens komme et skvat amaretto i.

Klassisk Tiramisu
Tiramisu

Opskrift på Tiramisu 8-10 Pers.

2 æggehvider
4 æggeblommer
150 g flormelis
400 g mascapone
200 g ladyfingers
1 3/4 dk stærk kaffe
100 g mørk chokolade

2-3 spsk kakaopulver til pynt

  • Pisk hviderne stive i en skål.
  • Pisk blommer og sukker cremet i en anden skål
  • Bland hvider og mascapone i massen. Først mascapone. Derefter forsigtigt hviderne.
  • Fordel ladyfingers i et fad. Pensl med kaffe.
  •  Mascapone cremen fordeles over, drys den hakkede chokolade over cremen.
  • Fortsæt med endnu et lag ladyfingers, pensl med kaffe og slut med mascaponecremen.
  • Stil kagen koldt gerne til dagen efter.
  • Lige inden servering, dryssen tiramisuen med kakaopulver. Brug en sigte så fordeler det sig pænt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *