Marokkansk kyllingegryde er en dejlig ret når man trænger til at spise noget andet end grillpølser og kartoffelsalat efter en lang dag på stranden. Det meste kan laves klar i forvejen og så er der ikke noget bedre end at gå i køkkenet og lave en let og lækker ret, mens de andre hænger håndklæder til tørre og børste sand af fødderne. Drik et stort glas iskoldt vand med mynteblade i, mens du laver retten, så er tankerne allerede på vej mod Marokko.
Opskrift på marokkansk kyllingegryde
500 g kyllingekød i tern (du kan også bruge, hønsekød eller lammekød)
1 dl yoghurt
2 spsk grillkrydderiblanding
1 spsk rapsolie
1 løg i tern
2 spsk hvidvinseddike
1 ds. flåede hakkede tomater
100 g tørrede kikærter (læg i blød i vand natten over, kog i friskt vand ca. 1 time) eller kikærter fra dåse.
½ liter bouillion
- Start med at lave grillkrydderiblandingen
- bland krydderiblandingen med yoghurt og hæld marinaden over kyllingekødet. Lad gerne kødet marinere et par timer.
- Varm olien op i en gryde og svits løget heri.
- Når løgene er gyldne tilsættes det marinerede kyllingkød og det steges til det begynder at blive brunt.
- Tilsæt eddiken og lad det fordampe væk
- Tilsæt derefter tomater, kogte kikærter og bouillion.
- Læg låg på og lad retten simre i 30-60 min (retten er færdig efter 30 minutter, men smag og mørhed øges jo længere den småsimre, så hvis du har god tid, så lad den få en time)
- Server kyllingegryden med Couscous med bagte gulerødder og rødløg