Grillkrydderi til marinader eller dryrub

Man kan  få masser af grillkrydderi blandinger i supermarkedet og i specialbutikker. Og det er selvfølgelig nemt at nogen har gjort arbejdet for en. Men det er faktisk utrolig let at lave sin egen krydderiblanding og så er det jo også muligt at eksperimentere med forskellige ingredienser, indtil du opnår det resultat du allerbedst kan lide. Herunder følger en af min favorit krydderiblandinger. Den passer rigtig godt til fjerkræ, men kan også sagtens bruges på andet kød og på grøntsager.

Grillkrydderi
Grillkrydderiblanding

Opskrift på grillkrydderi

1 spsk sennepsfrø

1 spsk fennikelfrø

1 spsk jomfru i det grønne

1 spsk tørret appelsinskal

1 spsk chiliflager

1 spsk groft salt

  • Kom krydderierne på en varm pande og rist dem til de tager farve og begynder at dufte.
  • Tag panden af varmen og lad krydderierne køle lidt af
  • Kom krydderierne i en morter sammen med en spsk salt og stød det hele til en halv fin blanding.
  • Krydderiblandingen kan bruges tør til at gnide ind i kødet inden det skal på grillen
  • Eller du kan lave en marinade, hvor du blander 1 dl yoghurt med 2 spsk af krydderiblandingen. Kødet har godt af at marinere 2- 3 timer.

Tips!

Det bedste tips må være, Prøv dig frem, der er ikke noget der ikke er tilladt. Hvis du elsker stærk mad, så brug masser af chili, hvis det skal smage italiensk så prøv med rosmarin. Der er ingen regler. Krydderiblandingen opbevares i et tætsluttende glas, enten før krydderierne stødes eller efter de er stødt. Smagen bevares bedst i de hele krydderier.

Én kommentar til “Grillkrydderi til marinader eller dryrub”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *