Kirsebærkage med chokoladestykker

Kirsebærkage, kirsebæris, kirsebærsaft, kirsebær på t-shirten, kirsebær som vedhæng, de er allevegne lige nu og da det er et af mine yndlingsbær, har jeg selvfølgelig både smæsket mig i kirsebæris, har kirsebær på t-shirten og i halskæden. I juli og august bugner de vilde kirsebærtræer i sommerlandet med flotte mørke kirsebær. Hvis du ikke lige er i nærheden af et kirsebærtræ, så  kan de heldigvis også købes i de fleste grønthandlere og supermarkeder.  Når jeg plukker kirsebær eller bruger kirsebær i madlavningen kommer jeg altid til at tænke på, da mine fætre og jeg som børn sad på vores Bedstefars skuldre og plukkede kirsebær ned fra træet. Senere blev vi dovne og klippede hele grene ned, men selv om det var den nemme løsning, var det nu alligevel smart, for så beskar vi samtidig træet.

Kirsebærkage med hele kirsebær
Kirsebærkage med chokoladestykker

Opskrift på kirsebærkage

2 æg

3 dl sukker

4 dl mel

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1½ dl mælk (brug gerne kærnemælk)

100 g smeltet smør

100 g mørk chokolade

200 g udstenede kirsebær

  • Start med at skylle og udstene kirsebærerne
  • Hak chokoladen i grove stykker
  • Æg og sukker piskes til det er luftigt.
  • Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i æggemassen.
  • Mælk og smeltet smør tilsættes
  • Tilsidst kommes den hakkede chokolade og de udstenede kirsebær i dejen og vendes forsigtigt rundt.
  • Blandingen hældes i en smurt springform eller en bradepande
  • Bages ved 200 grader i ca. 40 min.
  • Stik i kagen efter 35 min. Hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.

Tips!

Server kagen lun med friskpisket flødeskum eller en god vaniljeis til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *