Frugtsalat med råcreme – En ægte klassiker

Frugtsalat  med råcreme støder man ikke så tit på mere, det hænger nok sammen med 90’ernes salmonellaudbrud. Men det er en ægte klassiker og så smager det skønt med masser af frisk frugt til dessert. Nu hvor de danske æg er fri for salmonella, så kan du roligt bruge friske æg til at lave råcreme. Men det står alle frit for, at bruge pasteuriserede æggeblommer, hvis man har det bedst med det. Brug de frugter og bær i bedst kan lide og som er i sæson.

Frugtsalat med råcreme
Frugtsalat med råcreme

Opskrift på frugtsalat med råcreme til 4 – 6 pers.

Frugtsalat:

2 bananer

2 kiwi

2 æbler

2 clementiner

1 mango

1 lille pakke blåbær

1 lime

mynte

Råcreme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

korn af ½ vaniljestang

1 dl piskefløde

  • Vask og skræl frugterne (æblerne kan sagtens beholde skralden på)
  • Skær alt frugten i tern alt efter hvilken størrelse du bedst kan lide det.
  • Hak mynten og kom den i blandingen.
  • Pres limesaft ud over frugten og vend det forsigtigt rundt
  • Frugten kan godt laves i god tid, den skal bare stå tildækket og køligt.
  • Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje korn til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Bland forsigtigt æggesnaps og flødeskum til en tyk creme.
  • Server frugtsalaten med en stor skefuld råcreme og pynt med lidt mynteblade.

Tips!

Kom lidt hakket mørk chokolade eller hakkede hasselnødder i frugtsalaten. Brug de frugter du allerbedst kan lide, frugtsalat kan varieres i det uendelige.

One Reply to “Frugtsalat med råcreme – En ægte klassiker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.