Svampepizza med 2 slags ost

Pizza er dejligt på aftensmadsbordet, du kan variere fyldet i det uendelige. Denne svampepizza har fyld af blandede svampe, du kan vælge champignon, kejserhatte eller hvad du nu kan få fat i på grøntsagshylden. Lav en fyldig salat som tilbehør f.eks. Spidskålssalat med æbler og bladselleri

Svampepizza med 2 slags ost
Svampepizza

Opskrift på svampepizza 2 stk

Dej:

25 g gær

4 dl lunkent vand

1 spsk salt

250 g hvedemel

250 g durummel

Fyld:

1 bk svampe

½ løg

1 bæger hytteost

1 tsk paprika

1 tsk salt

150 g revet mozzarella

2 spsk olivenolie

  • Start med at lave dejen, da den skal hæve inden den rulles ud.
  • Bland vand, salt og gær i en skål.
  • Tilsæt først durummel og derefter lidt efter lidt hvedemelet til du har en glat og smidig dej. Ælt den grundigt, den har godt af rigtig mange tæv.
  • Lad dejen hæve tildækket i skålen ved stuetemperatur  i ca. 1 time.
  • Mens dejen hæver laver du fyldet.
  • Hak løget helt fint
  • Rens svampene og hak dem i den størrelse du synes.
  • Bland svampe, løg, paprika, salt, mozzarella og hytteost grundigt sammen.
  • Tænd ovnen på max. grader og varmluft.
  • Rul dejen ud til to store runde pizzaer, læg dem på bagepapir på bageplader.
  • Fordel svampefyldet på bundene og dryp med oliveolie. Bag pizzaerne  en af gangen i ovnen. Alt efter hvor varm din ovn kan blive, tager det 10-15 min. Hold øje men åben ikke ovndøren før pizzaen er færdig, så slipper der alt for meget varme ud.
  • Server pizzaen rygende varm, del den med de andre der spiser med og bag den anden pizza i mens. Pizza smager bare bedst når de er rygende varme.

Tips!

Prøv at komme bacontern i svampeblandingen, den røgede salte smag smager fantastisk til svampene. Hvis det er en af de dage hvor det skal gå rigtig hurtigt, så køb en pakke fuldkorns pita brød, kom svampeblandingen på, bag dem 10 min og du har virkelig hurtig aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *