Det er ofte Nordafrikansk grøntsagsgryde jeg kaster mig over når jeg bliver træt af kød. Det bliver tit kød der styre og former måltidet, man vælger kødet og så er grøntsagerne sekundære. I denne grøntsagsgryde er det grøntsagerne der er i fokus. Og hvis du lukker øjnene, når du tager en mundfuld, kan du næsten mærke Saharas sand mellem tæerne og fornemme duften fra appelsintræerne. Måske kan du høre kvinderne på det lokale bazar falbyde krydderier og eksotiske råvarer.
Opskrift på Nordafrikansk grøntsagsgryde
2 spsk rapsolie
1 Løg
500 g Gulerod
500 g Kartofler
1 fed Hvidløg
2 spsk hvidvinseddike
½ dl æblejuice
1 ds Flåede hakkede tomater
100 g tørrede Kikærter (husk at sætte dem i blød natten over og derefter koge dem i frisk vand i ca. 1 time. Eller brug dem fra dåse)
1 Kanelstang
½ Appelsin usprøjtet
½ l Bouillion
1 dl Piskefløde
1 dl Mælk
- Skyl og rengør gulerødder, løg og kartofler.
- Skær både kartofler og grøntsager i grove tern.
- Varm olien op i en stor gryde, tilsæt kartofler og grøntsager. Svits dem til de er let gyldne.
- Tilsæt hvidvinseddike og æblejuice, og lad det reducere ind.
- Derefter kommes tomater, bouillion, kikærter, kanel og appelsin i små tern i gryden.
- Lad det hele koge ved svag varme i ca 30-35 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt fløde og mælk og giv retten et opkog.
- Server rygende varm med bulgur.
Tips!
Retten egner sig godt til at blive frooset ned, Så nu du alligevel er i gang, så tilbered en dobbelt portion. Og frys halvdelen ned. Så har du en nem aftensmadsløsning til en dag hvor det skal gå lidt ekstra stærkt.