Nordafrikansk grøntsagsgryde med appelsin og kanel

Jeg kan blive så træt af kød. Det bliver tit kød der styre og former måltidet, man vælger kødet og så er grøntsagerne sekundære. I denne grøntsagsgryde er det grøntsagerne der er i fokus. Og hvis du lukker øjnene, når du tager en mundfuld, kan du næsten mærke Saharas sand mellem tæerne og fornemme duften fra appelsintræerne.  Måske kan du høre kvinderne på det lokale bazar falbyde krydderier og eksotiske råvarer.

Nordafrikansk grøntsagsgryde
Nordafrikansk grøntsagsgryde
Grøntsagsgryde
Nordafrikansk grøntsagsgryde

Opskrift på Nordafrikansk grøntsagsgryde

2 spsk rapsolie

1 Løg

500 g Gulerod

500 g Kartofler

1 fed Hvidløg

2 spsk hvidvinseddike

½ dl æblejuice

1 ds Flåede hakkede tomater

100 g tørrede Kikærter (husk at sætte dem i blød natten over og derefter koge dem i frisk vand i ca. 1 time. Eller brug dem fra dåse)

1 Kanelstang

½ Appelsin  usprøjtet

½ l Bouillion

1 dl Piskefløde

1 dl Mælk

  • Skær alle grøntsagerne i grove tern.
  • Varm olien op i en stor gryde, tilsæt alle grøntsagerne og svits dem til de er let gyldne.
  • Tilsæt hvidvinseddike og æblejuice, og lad det reducere ind.
  • Derefter kommes tomater, bouillion, kikærter, kanel og appelsin i små tern i gryden.
  • Lad det hele koge ved svag varme i ca 30-35 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Tilsæt fløde og mælk og giv retten et opkog.
  • Server rygende varm med bulgur

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *