Syltede rødløg – du skal kun bruge tre ingredienser

Tilberedning af syltede rødløg er så enkelt at alle kan være med. Syltningen gør at løgenes ellers ret skarpe karakter, bliver mere mild, let syrlig og sød i smagen. Nogen gange kan det være dejligt med lidt farve på tallerknen, især i denne vinter tid, hvor maden især på julebordene rundt omkring, godt kan have tendens til at blive meget brun og grå. Syltede rødløg ser fantastisk ud på en leverpostejsmad eller som topping på laksesalat. Men de er også fantastisk i en burger, pulledpork sandwich eller bare som tilbehør til flæskesteg eller stegt kylling.

Lav dobbelt eller 4 dobbelt portion og sæt en stor skål på julebordet, så kan gæsterne selv vælge om de vil komme de syltede rødløg på mørbradbøfferne, leverpostejen eller sylten. Eller måske en stor skefuld på en rugbrødsmad med gammel ost

Syltede rødløg med sukker og citron
Syltede rødløg

Opskrift på syltede rødløg

2-3 rødløg alt efter størrelsen

1 citron (saft af)

1 spsk sukker

  • Pil løgene, halver dem og skær dem i meget tynde skiver.
  • Pres citronen og bland citronsaft og sukker i en skål, rør i lagen til sukkeret er opløst.
  • Kom de skivede rødløg i en skål og hæld citron/sukker lagen over.
  • Rør grundigt i løgene, så lagen fordeler sig jævnt om løgene.
  • Lad de syltede rødløg trække i lagen i mindst ½ time, eller til de skal spises.

Tips!

Rødløgene kan sagtens gemmes til dagen efter, men sørg for at komme dem i en lufttæt beholder ellers kommer hele køleskabet til at lugte af løg. Du kan tilsætte ekstra smag ved at blande lidt fennikelfrø eller nelliker i lagen.

Prøv også at købe marinerede sild (Køb de gammeldags modnede, de er lidt dyrere, men smager bare så meget bedre) og lad dem trække 1 times tid med de syltede rødløg, det passer godt på julefrokostbordet og den pink farve fra rødløgene ser fantastisk ud, sammen med “sølv” sildene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *