Tomatsalat

Tomatsalat får mig til at tænke tilbage på charterferie med Spies og Tjæreborg til Grækenland  i 80’erne. Her spiste vi masser af tomatsalat, tzatziki og friskbagt, blødt, hvidt brød.  Denne tomatsalat adskiller sig fra den klassiske græske, ved ikke at indeholde agurk. De forskellige farver på tomaterne og rødløgene, giver salaten et varmere udtryk. Gode og friske råvarer er altafgørende for et godt resultat i denne salat.

Tomatsalat med løg og oliven
Tomatsalat

Opskrift på tomatsalat:

500 g tomater i forskellige størrelser og farver

100 g kalamata oliven

1/2 rødløg

100 g feta

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk olivenolie

  • Skyl tomaterne og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelsen.
  • Hak rødløget fint eller skår det i meget tynde skiver.
  • Fordel tomater i et fad, fordel kalamataoliven over tomaterne.
  • Drys rødløg over og smulder tilsidst feta udover salaten.
  • Inden servering dryppes olivenolie og hvidvinseddike over salaten.

Tips! 

Server salaten til grillet kød, godt brød og tzatziki. Eller som en af salaterne på en buffet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *