Tomatsalat med feta og rødløg

Tomatsalat får mig til at tænke tilbage på charterferie, med Spies og Tjæreborg til Grækenland  i 80’erne. Her spiste vi masser af tomatsalat, tzatziki og friskbagt, blødt, hvidt brød.  Denne udgave adskiller sig fra den klassiske græske, ved ikke at indeholde agurk. De forskellige farver på tomaterne og rødløgene, giver salaten et varmere udtryk. Gode og friske råvarer er altafgørende for et godt resultat i denne salat. Den perfekte salat til sommerens aftensmad.

Tomatsalat med løg og oliven
Tomatsalat

Opskrift på tomatsalat 4 pers.

500 g tomater i forskellige størrelser og farver

100 g kalamata oliven med eller uden sten

1/2 rødløg

100 g feta (gå efter din favorit hos grønthandleren eller i supermarkedet)

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk olivenolie

  • Skyl tomaterne og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelsen.
  • Hak rødløget fint eller skær det i meget tynde skiver.
  • Anret tomater på et fad, fordel kalamataoliven over tomaterne.
  • Drys rødløg over og smulder tilsidst feta udover salaten.
  • Inden servering dryppes olivenolie og hvidvinseddike over salaten.

Tips! 

Prøv at erstatte de rå rødløg med syltede rødløg.

Server salaten til grillet kød, godt brød og tzatziki. Eller som en af salaterne på en buffet. Salaten kan også serveres som en selvstændig ret eller til grillet fisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.