Nu nærmer påsken sig og heldigvis er der stadig traditioner forbundet med højtiderne. Mange familier samles i påskedagene til påskefrokost og tit står der lam på menuen. Couscous er det helt perfekte tilbehør til lam, så hvis familien tør kaste sig ud i noget nyt, så skulle i prøve at lave denne couscous. Du kan sagtens lave den i forvejen, så skal du kun koncentrerer dig om gæster, lammesteg og påskeæg.
Opskrift på couscous med bagte gulerødder og rødløg 4 personer
1 dl couscous
2 dl kogende vand
1/4 tsk gurkemeje
1 kardemommekapsel
1 stang kanel
1 spsk sesamolie
1 spsk granatæbleeddike (brug evt. en anden eddike)
200 g gulerødder
1 rødløg
2 spsk dukkah
1 spsk rapsolie
100 g tørrede abrikoser
½ bdt frisk mynte
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Rens rødløget og skær det i fine tern. Bland gulerødder og løg med rapsolie og dukkah.
- Fordel blandingen på en bageplade og bag den midt i ovnene ved 200 grader i ca. 20 min, indtil gulerødderne er møre og rødløgene let brankede.
- Imens tilberedes couscous’en. Kom det kogende vand op i en skål og opløs stødt gurkemeje i. Tilsæt kanel, kardemomme og couscous. Rør rundt og lad det hvile en halv time.
- Fisk kardemommekapslen og kanelstangen op.
- Imens couscous’en røres i med en gaffel tilsættes granatæbleeddike og sesamoile.
- Lad grøntsagerne afkøle let, inden de blandes i couscous’en, sammen med de tørrede hakkede abrikoser og den friske mynte
- Server couscousen som en af retterne på en buffet, som tilbehør til lammekølle eller som tilbehør til nordafrikansk grøntsagsgryde
Tips!
Couscousen kan forberedes dagen før og trække i køleskabet. Det bliver smagen kun endnu bedre af. Du kan sagtens lade kardemommekapslerne og kanelstagen bliver i couscousen, mens det trækker natten over, bare du husker at fjerne dem inden servering. Det er ikke så rart at bide i en kardemommekapsel. Lav en dejlig kold dressing til f.eks. Sommerdressing med salte agurker og mynte
One Reply to “Couscous med bagte gulerødder og rødløg”