Bagte gulerødder med tahindressing

Bagte gulerødder med tahindressing er med til at fastholde troen på at solen og varmen nok skal nå at komme inden vinterens kulde kommer krybende.  Retten smager af mellemøstens varme krydderier. Det har været en meget anderledes tid det sidste halve år. Foråret er forløbet mest i den nære families selskab og sommeren har været uden helt så mange gæster, solskinstimer og badeture som sidste år. Men nu er det tilbage på arbejde og når alting har været på afstand et stykke tid, er det ligesom at der skal fornyelse til. Så derfor er det også tid til at afprøve nye ingredienser og råvarer i køkkenet. Det glæder jeg mig til.

Bagte gulerødder med tahindressing
Bagte gulerødder med tahindressing

Opskrift på bagte gulerødder med tahindressing til 4 pers

1 kg gulerødder

2 spsk olivenolie

1 tsk røget paprika

½ tsk salt

Tahindressing

50 g tahin

2 spsk citronsaft

1 knsp tørret chili (brug den du bedst kan lide)

0,6 dl vand

Pynt

Frisk koriander

  • Skræl gulerødderne, vask dem og tør dem grundigt, så de ikke er våde. Skær gulerødderne i mundrette stykker.
  • Bland gulerødder, olie og krydderier i en skål.
  • Fordel blandingen på bagepapir i en bradepande
  • Bag gulerødderne ca. 20 min ved 200 grader, til de er gyldne og møre (uden at være bløde)
  • Imens rører du tahindressingen. Start med at blande chili, tahin og citronsaft og tilsæt så derefter det kolde vand lidt efter lidt mens du rører. Det dressingen har konsistens så den nemt kan hældes ud af skålen er den klar. Smag til med salt
  • Anret de bagte gulerødder på et stort fad og hæld forsigtigt dressing ud over. Pynt med koriander

Tips!

Du kan sagtens bruge andre rodfrugter i retten f.eks. rødbeder eller persillerødder. Prøv at drysse dukkah over gulerødderne sammen med tahindressingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.