Sprød æblesalat med blå birkes

Det er igen tid til at høste de modne æbler fra havens æbletræer. Det er oplagt at bage æblekager, tilberede æblemos eller lave æblechutney, men du skulle tage at prøve at tilberede denne sprøde æblesalat. Æblesalaten er det perfekte tilbehør til efterårets lidt tungere gryderetter. Eller prøv at servere æblesalaten til ovnbagt laks, fiskefrikadeller eller en god karryret. De blå birkes giver lidt ekstra knas og får salaten til at se ekstra flot ud på tallerknen. Vælg gerne syrlige æbler det fungere godt med et syrligt modspil på tallerknen. Der findes et utal af æblesorter, her kan du få et overblik over de mest kendte danske sorter. Æblesorter.

Sprød æblesalat
Æblesalat

Opskrift på æblesalat 4-6 personer

1 kg syrlige danske æbler (Gerne discovery som har en smuk farve og en frisk syrlighed)

saft af 1 citron

1 dl blå birkes

  • Vask æblerne grundigt men lad skrællen være på æblerne.
  • Skær æblestykker fri for kernehuset.
  • Skær æblerne i meget tynde skiver, på et mandolinjern eller i foodprocessor
  • Bland æblerne med blå birkes og friskpresset citronsaft
  • Server æblesalaten straks, det er vigtigt at den ikke står for længe da nogle typer æbler hurtigt oxiderer og dermed bliver brune.

Tips!

Gør æblesalaten mere fyldig ved at tilsætte bladselleri og kogte kikærter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.