Squash med friskkogte majs og krydderurter

Squash er det helt rigtige at spise i sensommeren, de er sprøde, friske, lokale og fulde af A og C vitaminer. Sæsonen for friske danske majs er kort, så det er om at få  fingrene i de flotte majskolber mens tid er. De fleste, både store og små er vilde med kogte majskolber med koldt smør og salt. Jeg synes at de tilberedt som i denne ret giver en hel ny smagsoplevelse, da deres sødme i kombinationen med squash og krydderurter kan noget helt specielt.

Squash med majs og kydderurter
Squash med majs og krydderurter

Stegte squash med majs og krydderurter

1 squash

1 tsk olivenolie

1 majskolbe

1 forårsløg

4 håndfulde friske krydderurter (persille, koriander, mynte)

saft af ½ citron

salt

peber

  • Start med at skylle grøntsager og krydderurter. Lad det tørre på et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle
  • Knæk majsen på midten og kom den i en gryde med koldt vand og 1 spsk salt. Når vandet koger, skal majsen koge cirka 4 min.
  • Når majskolben er kogt færdig, tages den op af vandet og køler af.
  • Imens skæres squashen i siver, tern, både eller hvad du synes.
  • Squashen steges ved god varme i olivenolie til den har taget farve og er mør.
  • Snit forårsløget og krydderurterne fint
  • Bland den stegte squash med citronsaft, forårsløg og krydderurter i en skål.
  • Stil majskolben på højkant og skær med en skarp kniv ned langs kolben, så majsene nogen steder stadig hænger sammen i stykker.
  • Læg dem over squashen og vend forsigtigt.
  • Drys med peber og server mens grøntsagerne stadig er lune.

Tips!

Server tilbehøret som en del af en buffet eller som det grønne tilbehør til brosme eller grillede koteletter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.