Æblechutney med chili og ingefær

Æblesæsonen er kun lige startet. Og hvis du allerede har lavet æblecrumble og andre søde lækkerier med æbler, så er det måske fristende at kaste sig ud i at lave denne lækre æblechutney, som med sit indhold af løg og chili passer godt ind på aftensmadsbordet. Chutney passer godt til karryretter, men en god skefuld til en kotelet eller et stykke ovnbagt fisk er også en oplagt mulighed. Prøv dig frem og nyd den danske efterårsfrugt til aftensmaden.

Æblechutney
Æblechutney

Opskrift på æblechutney med chili og ingefær

1 kilo æbler

5 fed hvidløg

3 løg (gerne rødløg)

200 gram rosiner, tranebær eller havtorn

125 gram frisk ingefær

20 gram salt

1 frisk rød chili

saft og revet skal af en citron

½ dl æbleeddike

300 gram brun farin

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker.
  • Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint.
  • Kom alle ingredienser i en gryde og bring blandingen langsomt i kog
  • Lad chutneyen koge ind til konsistensen er passende tyk, husk at røre i den undervejs.
  • Smag evt. til med mere chili, og giv chutneyen et par minutter til.
  • Kom chutneyen på skoldede, atamonskyllede glas.

Tips!

Chutneyen har godt af at trække et par dage inden du bruger af den og den bliver kun bedre med tiden, så lav endelig en stor portion. Find nogle fine glas og sæt en sød etiket på, så har du den perfekte værtindegave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *