Æblecrumble eller æblekage med smuldredej

Æbler kan vel godt kaldes Danmarks national frugt. Derfor er denne kage også fantastisk og kan laves med danske æbler ihvertfald fra september til marts. Jeg kan bedst lide kagen når den bliver lavet med syrlige æbler, men det er jo en smagssag.

Æblecrumble

Opskrift

ca. 1 kg æbler

2 spsk rørsukker

2 spsk vand

1 spsk stødt kanel

smuldredej:

50 g hakkede mandler

100 g mel

100 g sukker

100 g smør

  1. Æblerne vaskes og blandes med sukker, kanel og vand i en tærteform.
  2. Bag æblerne 15 min så de bliver let møre.
  3. Ingredienserne til smuldredejen smuldres sammen i foodprocessor eller ved håndkraft.
  4. Dejen smuldres over æblerne.
  5. Kagen bages ved 200 grader i ca. 25-30 min. (den skal være gylden)
  6. Server kagen mens den stadig er lun, med en stor klat af din yndlings vaniljeis.

Tips! Kagen kan også laves med frosne hindbær, ribs, solbær eller en blanding. Så skal du bare springe den første bagning over og evt tilsætte lidt mere sukker over bærene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *