Æbler kan vel godt kaldes Danmarks national frugt. Derfor er denne æblecrumble også fantastisk en dejlig efterårsdag hvor æblerne er høstet og familien fortjener lidt ekstra lækkert. Æblekagen kan laves med danske æbler i hvert fald fra september til marts. Jeg kan bedst lide kagen når den bliver lavet med syrlige æbler, men det er jo en smagssag.

Opskrift på æblecrumble
ca. 1 kg æbler
2 spsk rørsukker
2 spsk vand
1 spsk stødt kanel
smuldredej:
50 g hakkede mandler
100 g mel
100 g sukker
100 g smør
- Æblerne vaskes og blandes med sukker, kanel og vand i en tærteform.
- Bag æblerne 15 min så de bliver let møre.
- Ingredienserne til smuldredejen smuldres sammen i foodprocessor eller ved håndkraft.
- Dejen smuldres over æblerne.
- Kagen bages ved 200 grader i ca. 25-30 min. (den skal være gylden)
- Server kagen mens den stadig er lun, med en stor klat af din yndlings vaniljeis.
Tips!
Kagen kan også laves med frosne hindbær, ribs, solbær eller en blanding. Så skal du bare springe den første bagning over og evt tilsætte lidt mere sukker over bærene.