Kokosmakroner dyppet i mørk chokolade

Så blev det omsider 1. Marts. Udover at der igen er kage på jobbet, er det også i dag 15 år siden jeg startede i vuggestuen. Det er blevet fejret med kokosmakroner og jeg har i 15 års jubilæums gave fået den fine Kay Bojesen abe. Kokosmakroner smager skønt alene eller til en dejlig kop te eller kaffe.

 

Kokosmakroner med chokolade
Kokosmakroner

Opskrift på kokosmakroner

Ca. 25 stk

250 g sukker

250 g kokosmel

50 g smør

4 æggehvider

1 spsk vaniljesukker

200 g mørk chokolade til at dyppe i

  • Alle ingredienserne undtaget chokoladen, blandes i en gryde og varmes op ved lav varme under omrøring.
  • Når massen er ensartet og smørret smeltet, tages gryden af varmen.
  • Kokosmassen formes til små toppe som sættes på en bageplade med bagepapir. Det gøres lettest hvis du kommer lidt vand på fingrene.
  • Kokosmakronerne bages ved 200 grader i 12-15 minutter.
  • Når makronerne er kolde dyppes de i smeltet chokolade. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Dyp makronerne og  Sæt kokosmakronerne på en bakke med bageepair. Når de allesammen er dyppet, sættes de på køl til de skal spises og chokoladen er stivnet.
    Tips! Prøv at komme lidt appelsinsaft i kokosmassen, det giver en dejlig smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *