Fastelavns mandag, du kan stadig nå at lave dejlige fastelavnsboller til aftenkaffen. Og ellers kan du bare kalde dem cremeboller og servere dem når som helst.

Opskrift på fastelavnsboller ca. 15 stk
Dej:
175 g smør
1 1/2 dl mælk
25 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 pk gær
1 sammenpisket æg
400 g hvedemel
Creme:
1 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
2 spsk sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
1 stang vanilje
- Opvarm mælken og lad smørret smelte i den varme mælk. Når blandingen er lunken hældes den i en skål.
- Udrør sukker, kardemome og gær i væsken.
- Rør æggeblommer og mel i.
- Ælt dejen godt ( Helt klart nemmest i en røremaskine, da dejen er ret blød).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Kog fløde og mælk op i en lille gryde sammen med vaniljestang og sukker.
- Bland æggeblommer og maizenamel.
- Når mælkeblandingen koger hældes et par skefulde op i æggeblandingen og det røres sammen. Herefter hældes blandingen op i gryden og cremen piskes mens den koger ved svag varme.
- Fortsæt med at piske indtil den får en tyk konsistens det tager 2-3 min. Tages af varmen og køler ned til den skal bruges.
- Dejen rulles ud på et meldrysset bord og skæres i ca 20 firkanter.
- Læg en skefuld creme på hver firkant og luk dejen forsigtigt men grundigt om cremen.
- Lad bollerne hæve på bagepladen tildækket i ca. 30 minutter.
- Bollerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-17 minuter
Tips!
Pynt bollerne når de er helt afkølede, med glasur eller strø flormelis over med en sigte.
mums, de var bare gode 🙂 🙂
1000 tak
Det er jeg glad for at høre