Havkat bagt med rodfrugter

På en fredag må det gerne være lidt ekstra lækkert. Og det er vigtigt at få fisk på bordet, det er der vist ingen der er i tvivl om. Fisk er fedtfattigt og en god kilde til D-vitamin. Vi danskere spiser alt for lidt fisk, hvilket egentlig er mærkeligt, når nu vi er omgivet af vand på alle sider. Denne ret med havkat er nem hvis alle er lidt fredags trætte og samtidig fantastisk at servere hvis du får gæster.  De behøver jo ikke vide hvor let retten er at tilberede.

Havkat med rodfrugter
Havkat med rodfrugter

Opskrift på havkat

500 g havkat filet (alle fileter kan bruges)

20 g smør

1 løg hakket fint

200 g gulerødder i tern

1/2 knoldselleri i tern

1 dl hvidvin

1 dl piskefløde

2 dl mælk

1/2 grøntsagsbouillon terning

Kørvel

  • Svits løg og grøntsager i smørret til løgene bliver klare.
  • Tilsæt hvidvin og lad det reducere helt ind.
  • Bouillonterningen smuldres i
  • Mælk og fløde kommes i gryden og bringes i kog.
  • Sluk for saucen.
  • Fisken fordeles i et fad og saucen hældes over
  • Bages i ovnen ved 175 grader i 20-30 min.
  • Inden servering drysses friskhakket kørvel over fisken.
    Server med små kartofler eller bulgur.

 

Tips!

Hvidvinen kan erstattes af 1 spsk hvidvinseddike og 1 dl æblejuice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *