Havkat bagt med rodfrugter

På en fredag må det gerne være lidt ekstra lækkert. Denne ret er nem hvis alle er lidt fredags trætte og samtidig fantastisk at servere hvis du får gæster.  De behøver jo ikke vide hvor let retten er at tilberede.

Havkat med rodfrugter

Opskrift

500 g havkat filet (alle fileter kan bruges)

20 g smør

1 løg hakket fint

200 g gulerødder i tern

1/2 knoldselleri i tern

1 dl hvidvin

1 dl piskefløde

2 dl mælk

1/2 grøntsagsboullion terning

Kørvel

    1. Svits løg og grøntsager i smørret til løgene bliver klare.
    2. Tilsæt hvidvin og lad det reducere helt ind.
    3. Boillion terningen smuldres i
    4. Mælk og fløde kommes i gryden og bringes i kog.
    5. Sluk for saucen.
    6. Fisken fordeles i et fad og saucen hældes over

Bages i ovnen ved 175 grader i 20-30 min.

    Server med små kartofler eller bulgur.

 

Tips! Hvidvinen kan erstattes af 1 spsk hvidvinseddike og 1 dl æblejuice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *