Saltmandler den perfekte snack til et glas vin

Åhh det er skønt at solen skinner, foråret er på vej. Jeg “faldt” over en dejlig flaske hvidvin på vej hjem fra arbejde og fik lyst til at drikke et glas med en snack til. Denne opskrift på saltmandler er nem og de smager skønt til et glas vin eller hvad man nu har lyst til at drikke.

Saltmandler
Saltmandler

Opskrift på saltmandler

120 g salt

1 l vand

500 g mandler

  • Vandet bringes i kog i en gryde
  • Saltet opløses i vandet.
  • Når saltet er helt opløst tilsættes mandlerne og gryden tages væk fra varmen.
  • Mandlerne trækker i saltvandet i ca 25 min.
  • Læg de afdryppede mandler på et stykke bagepapir på bagepladen og rist dem i ovnen ved 175 grader, til de er sprøde, let brune og dufter dejligt.
  • Afkøles helt og opbevares i en beholder med tætsluttende låg.

Tips!

Mandlerne kan hakkes og bruges som drys på spidskålssalat eller spises hele som snack til et godt glas vin eller en øl. Portionen kan halveres men jeg laver altid en dobbelt portion når jeg er i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *