Blommetrifli af efterårets dejlige blommer

Blommetrifli, blommegrød, blommemarmelade og “blommemavepine” er indbegrebet af dansk efterår. Blommerne på havens træer bliver høstet og ofte har folk alt for mange blommer, til at de selv kan nå at bruge dem allesammen, hvilket gør at de fleste er meget gavmilde med at dele ud af deres blommehøst.

Min yngste søn fik et blommetræ i dåbsgave for 9 år siden, det har haft alt mellem 4 og 10 blommer der var til at spise. Men i år var det anderledes, første høst indbragte 25 blommer og i weekenden satser vi på endnu 25 blommer, medmindre at fuglene har spist dem.

Blommetrifli lavet af danske blommer
Blommetrifli

Opskrift på blommetrifli

500 g udstenede blommer (vægten er uden sten)

200 g rørsukker

½ vanilijestang

1 pose makroner

1/4 l piskefløde

  • Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker
  • Lav en blommegrød af de udstenede blommer, sukkeret og kornene af ½ vaniljestang. Lad vaniljestangen koge med efter kornene er skrabet ud.
  • Lad blommerne koge cirka 30 min ved lav varme og under låg.
  • Smag blommegrøden til undervejs og tilsæt eventuelt mere sukker, hvis du kan lide din blommegrød mere sød end syrlig.
  • Når blommegrøden er færdig hældes den over i en skål og sættes koldt.
  • Når blommegrøden er helt kold, kan du lave triflien klar
  • Kom knuste makronerne i enten en stor skål eller i små portionsskåle.
  • Fordel blommegrøden over.
  • Lad gerne makroner og blommegrød trække sammen i  ca. 30 minutter inden servering.
  • Ved servering pynt med flødeskum som er pisket med vaniljesukker og pynt eventuelt med et blad mynte eller hvis du har et blad ananassalvie.

Tips! Jeg er ikke selv til sprut i desserter, men hvis du kan lide det, så tilsæt et skvæt portvin til de knuste makroner, inden blommegrøden hældes over. Blommetriflien bliver faktisk kun bedre af at stå i køleskabet natten over. Men vent med flødeskummet, det kommer nemt til at smage af køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *