Beder i farver og striber med honningdressing

Beder i farver og striber med honningdressing byder med sine smukke efteårsfarver og dejlige efterårssmag velkommen til efteråret og velkommen til regn, rusk og tykke trøjer.

Nogen gange er det dejligt at aftensmaden ikke koster en formue, og at man ikke skal bruge 1 million forskellige ingredienser. Og nu da det officielt er efterår, så er alle typer af rodfrugter, at finde i grøntsagsafdelingen hos din lokale købmand, i supermarkedet eller hos grønthandleren, inden for kort tid. Kig især efter beder i alle former for farver og striber, de gør det så godt på en tallerken.

Spis de marinerede beder som tilbehør til ovnstegt kylling, ovnbagt laks eller årets sidste grillede hakkebøf.

Efterårssalat af marinerede beder
Marinerede beder

Opskrift på marinerede beder

500 g blandede beder, gerne både røde, gule, stribede eller hvad du kan finde.

6 spsk honningdressing

Friske krydderurter til pynt

  • Vask bederne fri for jord
  • Kog dem under låg i ca. 30 minutter eller til de er møre, det afhænger meget af størrelsen.
  • I mens de koger laves dressingen
  • Tag gryden af varmen og hæld vandet fra.
  • Overhæld bederne med koldt vand, et par gange til bederne er kølet af.
  • Efter et par minutter er skallen lige til at smutte af
  • Skær bederne i enten skiver, både eller tern
  • Mens de stadig er varme/lune blandes de med dressingen.
  • Lad bederne trække ved stuetemperatur i 30 min eller til de skal spises

Tips! Pynt de marinerede beder med hakket persille eller andre friske krydderurter lige inden servering. Det giver god smag og ser flot ud. Samme fremgangsmåde kan bruges til rødbeder, knoldselleri, jordskokker, pastinak og persillerod. Eller gerne en blanding af dem allesammen. Istedet for at koge dem, ville jeg vælge at skrælle rodfrugterne og bage dem i ovnen.

 

Én kommentar til “Beder i farver og striber med honningdressing”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *