Efteråret er på vej og det samme er alle de lækre danske rodfrugter. Rodfrugter kan godt være lidt fade eller jordede i smagen, så derfor har de brug for en god kraftig dressing. Denne Honningdressing smager godt på kogte rødbeder og bagte rodfrugter men er også dejlig over en helt simpel salat lavet af hjertesalat og modne tomater.

Opskrift på honningdressing
2 spsk dijonsennep
1 tsk honning
½ dl hvidvinseddike
1½ dl olivenolie
salt
peber
- Sennep, honning og eddike rystes sammen i et rent marmeladeglas (eller anden tætsluttende beholder)
- Olivenolien tilsættes og glasset rystes godt.
- Nu skulle dressingen gerne have en tyk, cremet konsistens.
- Smag til med salt og peber

Tips!
Det smarte ved at lave dressingen i et marmeladeglas er, at hvis du kun bruger halvdelen af dressingen, så kan du opbevare resten i køleskabet. Dressingen kan fint holde en uge i køleskabet. Prøv eventuelt at skifte dijonsennep ud med andre typer af sennep, solbærsennep, estragonsennep eller noget helt tredje.
One Reply to “Honningdressing til efterårets salater og rodfrugter”