Bønnesalat med blomkål og ristede hasselnødder

Bønnesalat med blomkål og ristede hasselnødder er perfekt tilbehør til grillet fisk og kød. Så hvis du har planlagt at Kristihimmelfartsferien skal nydes udenfor med sol og grill, så har du her opskriften på den skønneste salat. Selv skal jeg til 100 års fødselsdag og har lovet at medbringe 2 salater til buffeten  dette bliver med stor sandsynlighed den ene, da den er let at lave til mange mennesker.

Bønnesalat med blomkål
Bønnesalat

Opskrift på bønnesalat med blomkål

400 g frosne bønner

½ blomkålshoved

2 store håndfulde bredbladet persille

½ dl honningdressing

30 g hasselnødder

  • Giv bønnerne et hurtigt opkog, de skal kun lige være møre, stadig med bid i. Lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Bland dressingen og hæld den over bønnerne mens de stadig er varme.
  • Vask blomkålen grundigt og skær stokken af. Skær blomkålen i tynde skiver og vend den i bønnerne.
  • Skyl og tør persillen grundig og hak den groft.
  • Bland persillen i salaten.
  • Rist hasselnøddekernerne på en varm pande, til de bliver gyldne og dufter dejligt.
  • Når hasselnøddekernerne er kølet af hakkes de groft.
  • Salaten har godt af at trække en halv times tid inden servering
  • Drys de hakkede hasselnøddekerner over salaten lige inden den skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *