Rabarberkage med vanilje

Rabarberkage hører til på kagebordet i de tidlige sommer måneder. Og opskrifter med rabarber kan man aldrig få nok af, slet ikke hvis du er så heldig at have rabarber i haven eller kender nogen der gavmildt deler ud af deres rabarber.  Denne kage kan med fordel bages dagen før, så den rigtig kan få tid til at sætte sig. Spis kagen med en god vaniljeis eller med en creme rørt af Creme fraiche og vaniljesukker. Læs mere om rabarber.

Rabarberkage
Rabarberkage med vanilje

Opskrift på rabarberkage med vanilje

375 g rørsukker

375 g blødt smør

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 spsk vaniljesukker

5 æg

500 g rabarber stilke

2 spsk brun farin (til at blande i rabarberne)

2 spsk rørsukker (til at blande i rabarberne)

  • Rengør rabarberne og skær dem i små stykker. Bland dem med brun farin og rørsukker og lad dem trække mens dejen laves.
  • Pisk smør, vaniljesukker og sukker til det er hvidt og luftigt, det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Bland melet grundigt i dejen.
  • Fordel dejen i en stor smurt springform.
  • Tryk rabarberne ned i dejen.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time og 10 minutter.
  • Tjek om kagen er færdig ved at stikke en skarp kniv eller en strikkepind i kagen. Hvis der ikke hænger dej fast er kagen færdig, hvis kagen stadig er våd i midten, så giv den 10 minutter mere og stik i den igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.