Abrikoser bagt med marcipan og mørk chokolade

Bagte abrikoser fungerer både i ovnen og på grillen, så hvis du savner en nem dessert der kan tilberedes udendørs, så skulle du prøve denne. Det hele kan gøres klar i forvejen og så er det bare at sætte fadet i enten ovnen eller på grillen en halv time før desserten skal serveres.

Bagte abrikoser med marcipan
Bagte abrikoser

Opskrift på bagte abrikoser 30 stk

200 g marcipan

75 g mørk chokolade

15 friske modne abrikoser

is, råcreme eller flødeskum som tilbehør

  • Hak chokoladen fint og ælt den grundigt med marcipanen.
  • Skyl abrikoserne  og skær dem i halve. Fjern kernerne.
  • Læg de halve abrikoser i et ildfast fad.
  • Fordel en kugle af marcipanmassen i hver abrikos. Tryk kuglen let ned i hullet.
  • Brug alt marcipanen.
  • Bag abrikoserne i en 200 grader varm ovn eller sæt dem på grilllen ved indirekte varme i ca. 15-20 min.
  • Server med flødeskum, is eller en god råcreme (2 spsk sukker, 2 æggeblommer, vaniljekorn af en halv vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker, 1½ dl piskefløde. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en let og luftig æggesnaps, i en anden skål piskes fløden stiv, vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen, VOILA)

Tips!

Prøv at udskifte abrikoserne med nektariner, ferskner eller blommer. Du kan også prøve at bruge hvid chokolade i stedet for mørk, det giver en helt anden smagsoplevelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *