Citronkage med birkes og citronsirup

Citronkage er absolut blandt favoritterne af mine kageopskrifter. Kagen smager syrligt, saftigt og sødt på den helt rigtige måde. Og nu hvor efterårsferien nærmer sig og børnene holder fri fra skole, så har vi voksne forhåbentlig også lidt mere tid og så er det dejligt at sidde på køkkenbordet og hjælpe med at piske kagedejen sammen. Og så kan i jo skynde jer ud i efterårsvejret og gå på  jagt efter kastanjer eller nødder mens kagen bager i ovnen.

Citronkage med birkes og citronsirup
Citronkage med birkes

Opskrift på citronkage

6 æg

350 g rørsukker

250 g smeltet smør

350 g hvedemel

1 spsk bagepulver

3 citroner (saften skal bruges både til kagedejen og siruppen)

1 dl blå birkes

1 dl mælk (brug gerne kærnemælk hvis du har)

  • Æg og sukker piskes meget grundigt sammen
  • Skyl og tør citronerne og riv skallen fint.
  • Pisk citronskal, citronsaft af 1 citron, birkes og smør i æggemassen
  • Tilsidst tilsættes mælk, hvedemel og bagepulver.
  • Fordel dejen i en smurt springform
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i cirka 1 time. Stik i kagen efter 55 minutter for at se om kagen er færdig, det er den hvis der ikke hænger dej fast på kniven.
  • Imens koges sirup af 1 dl sukker og saft af de 2 sidste citroner. Bring saft og sukker i kog ved svag varme og lad det simre til en tyk sirup.
  • Når kagen er kølet let af, frigøres den af springformen og anbriges på det fad den skal serveres på.
  • Prik små huller i kagen og fordels siruppen langsomt over.
  • Kagen har godt af at trække med siruppen på et par timer.
Citronkage med birkes
Citronkagedej

Tips!

Siruppen kan erstattes af glasur, lavet af flormelis og citronsaft.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.