Foccacia – italiensk madbrød

Solskin og lune aftener kalder på sprøde salater og spændende brød på terrassen. Dette foccacia kan bages med forskellige friske krydderurter eller pyntes med cherrytomater og/eller sorte oliven. Det er et sjovt at lave dette brød, da du kan eksperimentere med smagen i form af pynt. Prøv dig frem.  Spis brødet til de grillede bøffer eller som snack inden maden.

Foccacia
Foccacia med rødløg og salvie

Opskrift på foccacia –  2 Stk. 

Dej:

6 dl vand

1/2 pk gær

1,5 spsk salt

2 spsk olivenolie

800 g hvedemel ( eller 300 g groft mel (spelt, ølandshvede elign) og 500 g hvedemel)

Fyld:

1spsk olivenolie

1 rødløg

10-15 salvieblade

2 spsk groft salt

  • Gæren opløses i vandet
  • Salt og olie tilsættes
  • Melet røres i og dejen æltes
  • Ælt indtil dejen slipper dine hænder, men stadig er blød og smidig
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time
  • Del dejen i 2 og rul hver klump ud til en tyk pizza ca 30-35 cm i diameter
  • Lad igen dejen hæve nu i ca. 30 min
  • Lav fordybninger i dejen og pensl med olivenolie, fordel rødløg i tynde ring og salvieblade på.
  • Tænd ovnen, lad brødene efterhæve til den er varm
  • Bag ved 230 grader varmluft i ca 18-20 min

Tips!

Server brødet med Sommerdressing eller som tilbehør til Tomatsuppe med brødcroutoner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *