Syltetid – Alliancemarmelade

Min mormor serverede tit alliancemarmelade da jeg var barn, men det er først som voksen at det er gået op for mig hvorfor det hedder alliance. Men det er jo sådan set logisk nok. De forskellige bær fra haven indgår i en alliance og bliver dermed til den skønneste marmelade. Forleden var jeg på besøg hos min mor og fik lov til at tømme ribsbusken og solbærbusken fik også en tur. Så nu er det syltetid.

Ribs og solbær

Opskrift

1 kg blandede bær (f.eks. solbær, hindbær, ribs, stikkelsbær, jordbær)

500 g rørsukker

1 stang vanilje

  • Rens bærerne for stængler og snavs
  • Bland bærerne i en gryde med sukker og vaniljestang.
  • Bring blandingen langsomt i kog og lad den simre i 20-25 min alt efter hvilke bær du bruger.
  • Hæld marmeladen på skoldede, atamon-skyllede glas
Alliancemarmelade

Tips! Marmelade er godt på brød, men prøv også en stor skefuld på din A-38 eller skyr, det smager himmelsk. Eller server en god vaniljeis med alliancemarmelade og knuste cookies på.

Hvis du bedst kan lide marmelade uden hele bærstykker, så blend marmeladen inden den hældes på glas. Men med alliancemarmelade synes jeg nu det er meget sjovt at man kan se hvilke bær der er brugt.

Én kommentar til “Syltetid – Alliancemarmelade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *