Banandrøm – Banankage med tørrede abrikoser og chokolade

Da jeg i sin tid arbejdede på Café Konjak på Frederiksberg bagte jeg tit denne banankage. De sjove fyre jeg arbejdede sammen med døbte den hurtigt “Anes banandrøm”. Meget morsomt. De tørrede abrikoser giver kagen en konfektagtig konsistens og smag. Nyd den til kaffen, en varm kop te eller bare som den er, mens du dagdrømmer.

Banandrøm

Opskrift

200 g sukker

100 g smør

2 æg

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 dl kærnemælk (eller alm. mælk)

2 modne bananer

100 g mørk chokolde

150 g tørrede abrikoser

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Pisk smør og sukker grundigt sammen
  • Pisk æggene i et af gangen
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og bland det i dejen sammen med mælken og de mosede bananer.
  • Tilsidst vendes grofthakkede abrikoser og chokolade i dejen.
  • Hældes i en smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm)
  • Bages i 30-35 min (tjek om den er gennembagt ved at stikke en gaffel i, hvis der hænger dej ved så giv den lidt mere)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *