Romkugler

Romkugler er alletiders kamp mod madspild og blev opfundet længe før begrebet madspild kom på dagsordnen. Og hvis du kender nogen der ikke vil spise rester, så kan du jo servere de har romkugler og så spørger dem om de stadig ikke spiser rester.

Det er måske ikke hverdagskost at ligge inde med mange kage rester, men efter en weekendbrunch med familien eller gæster til søndagskaffe kan det sagtens ende med en del rester om mandagen. Og kan du forestille dig noget bedre mandag efter arbejde. En dejlig romkugle til yndlingsserien. Hvis du har store børn, kan de sættes på opgaven, og så skal du ikke yde, kun nyde. Medmindre de glemmer at rydde op i køkkenet efter sig.

Romkugler
Romkugler

Opskrift på romkugler 25 små eller 10 store

500 g kagerester (wienerbrød, sandkage, chokoladekage, kiks osv.)

125 g marmelade (hindbær, jordbær, abrikos, stikkelsbær, alliancemarmelade)

1/4 dl mælk

1 spsk kakao (Hvis du primært bruger chokoladekage kan du undlade ekstra kakao)

1-2 spsk rom eller romessens

Krymmel til pynt (kokos,hakket chokolade, hakkede nødder eller tivolikrymmel)

  • Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og rør til en ensartet masse. Hvis du ikke har en røremaskine, så ælt dejen med hænderne i en skål.
  • Stil massen på køl i en times tid.
  • Form massen til kugler, store eller små alt efter hvad du bedst kan lide.
  • Og tril dem til sidst i krymmel.
  • Stil kuglerne koldt til de skal spises.

Tips!

Smag evt. romkuglerne til med vaniljesukker. Køb papirforme der passer i størrelsen, det ser ekstra lækkert ud når de skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *