Torskerogn marineret med dild

Fisk, fisk, fisk. De fleste eksperter er enige, jo mere jo bedre. Fisk til frokost er nødvendigt, hvis du skal nå op på fødevarestyrelsens officielle anbefalinger. Voksne anbefales at spise 350 g fisk om ugen, heraf ca. 200 g fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild. 350 g fisk svarer til to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Som med så meget andet, kan det være svært at finde på noget nyt. Makrel  i tomat med majonaise, karrysild, torskerogn med remoulade og tunsalat er klassikere, men nogen gange må der altså noget nyt på rugbrødsmaden.

Min moster har i alle de år jeg kan huske lavet marineret torskerogn til familiens anti-julefrokost. Hun laver den stadig hvert år til stor fornøjelse for de fleste af os, dog er den årlige familie julefrokost knap så anti mere, nu bliver der også serveret  sild og snaps.

Marineret torskerogn med dild og løg
Marineret torskerogn

Opskrift på marineret torskerogn

1 dåse torskerogn

1/4 løg

½ bdt dild

6 spsk olivenolie

2-3 spsk  hvidvinseddike

1 knsp salt

friskkværnet peber

  • Pisk en marinade af eddike, olivenolie, salt og peber. Start med eddiken og pisk så olien i, hvis du gør det omvendt risikerer du at marinaden skiller.
  • Hak løget fint
  • Hak dilden fint, hvis du ikke kan få frisk dild, kan du godt bruge tørret.
  • Bland marinaden med dild og løg.
  • Skær torskerognen i skiver og anret dem på et lille fad eller tallerken og hæld marinaden over.
  • Lad torskerognen trække mindst en halv time i køleskabet eller til den skal spises.

Tips!

Prøv at bruge citron i stedet for eddike, så skal du bare bruge 4 spsk. Du kan sagtens erstatte almindelige løg med rødløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *